SAS Interview Practice Question & A Quintiles Accenture

SAS Interview Practice Question & A Quintiles Accenture

Exhibit: view two reports. Assume permanent variable labels have been assigned.

The following SAS program is submitted and produces the first report: proc report data = sasuser.shoes nowd;
column region subsidiary sales; define subsidiary / display; define region / group;
define sales / sum; run;
Which one of the following corrects the program above to produce the second report shown in the exhibit?

A. Define the variable SUBSIDIARY with a SUM usage.
B. Define the variable SUBSIDIARY with a GROUP usage.
C. Define the variable SUBSIDIARY with an ORDER usage.
D. Define the variable SUBSIDIARY with an ACROSS usage.

Answer: B

 

Which one of the following SAS system options displays the time on a report?

A. TIME
B. DATE
C. TODAY
D. DATETIME

Answer: B

The following SAS program is submitted: options pageno = 1;

proc prient data=sasuser. houses; run;
proc means data=sasuser .shoes; run;
The report created by the PRINT procedure step generates 5 pages of output. What is the page number on the first page of the report generated by the MEANS procedure step?

A. 1
B. 2
C. 5
D. 6 Answer: D

 

Which one of the following SAS system options prevents the page number from appearing on a report?

A. NONUM
B. NOPAGE
C. NONUMBER
D. NOPAGENUM Answer: C

The following SAS program is submitted: proc freq data=sales;

<insert TABLES statement here> run:
Exhibit: output from the FREQ procedure.

clinical sas interview questions practice answers
Which one of the following statements completes the program and produces the output?

A. tables region product;
B. tables region* product;
C. tables product region;
D. tables product region*; Answer: B

The following SAS program is submitted:
proc format;
value score 1 – 50 = ‘Fail’ 51-100=’Pass’;
run;
proc report data=work .courses nowd; column exam;
define exam / display format=score.; run;
The variable EXAM has a value of 50.5.
How will the EXAM variable value be displayed in the REPORT procedure output?

A. Fail
B. Pass
C. 50.5
D. . (missing numeric value) Answer: C

The following SAS program is submitted:
<insert ODS statement here> proc means data= sasuser .shoes;
where product in (‘sandal’ , ‘Slipper’ , ‘Boot’); run;
Which one of the following ODS statements completes the program and sends the report to an HTML file?
A. ods html = ‘sales .html’;
B. ods file=’sales .html’;
C. ods file html=’sales .html’;

D. ods html file=’sales. html’; Answer: D

 

Which one of the following ODS statement options terminates output being written to an HTML file?

A. END
B. QUIT
C. STOP
D. CLOSE Answer: D

 

The following SAS program is submitted:
libnamesasdata ‘SAS-data-library’; data set;
set sasdata .chemists; if jobcode = ‘chem3’
then description = ‘Senior Chemist’; else description = ‘Unknown’;
run;
A value for the variable JOBCODE is listed below:
JOBCODE CHEM3
Which one of the following values does the variable DESCRIPTION contain?

A. chem3
B. Unknown
C. Senior Chemist
D. ‘ ‘ (missing character value) Answer: B

 

 

The following SAS program is submitted: libnamesasdata ‘SAS-data-library’;
data set;
set sasdata .chemists; if jobcode = ‘Chem2’
then description = ‘Senior Chemist’; else description = ‘Unknown’;
run;
A value for the variable JOBCODE is listed below:

JOBCODE
chem2
Which one of the following values does the variable DESCRIPTION contain?

A. Chem2
B. Unknown
C. Senior Chemist
D. ‘ ‘ (missing character value) Answer: B

The contents of the raw data file EMPLOYEE are listed below:
—-|—-10—|—-20—|—-30
Ruth 39 11
Jose 32 22
Sue 30 33
John 40 44
The following SAS program is submitted:
data test;
in file’ employee’;
input employee_ name $ 1-4;
if employee_ name = ‘Sue’ then input age 7-8; else input idnum 10-11;
run;
Which one of the following values does the variable AGE contain when the name of the employee is “Sue”?

A. 30
B. 33
C. 40
D. . (missing numeric value) Answer: C

Interview Questions for Lupin Pharmaceuticals 1st Freshers & Experience

Interview Questions Answers for Lupin Pharmaceuticals 1st Freshers Experience

Interview Questions for Lupin Pharmaceuticals, Inc. are here in this article for all the aspirants of finding a great career in this good company.

Lupin Pharmaceuticals, Inc. is the U.S. wholly-owned subsidiary of Lupin Limited and has taken a place in the top five pharmaceutical companies in India. The company holds the rank of the eighth-largest generic pharmaceutical company by revenue and 12th-largest by market capitalization globally. The company operates in various countries including South Africa,Australia, Philipines, Germany, Netherland, Mexico &amp; Brazil. The companys key focus areas include paediatrics, cardiovascular, anti-infectives, diabetology, asthma, anti-tuberculosis, Central Nervous System (CNS), Gastro-Intestinal (GI), and Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAIDs). There is a wide range of products manufactured in this organization such as Branded &amp; Generic Formulations, Biotechnology Products, Active Pharmaceutical Ingredients(APIs) and Specialty.

In India, Lupin Pharmaceuticals, Inc. is based in Mumbai, Maharashtra and is dedicated to delivering high-quality, branded and generic medications trusted by healthcare professionals and patients across geographies. Hence, various positions of different profile openings lie for suitable candidates (both freshers and experienced). There are about 50,000 employees working throughout the company. In any recruitment cycle, there are several rounds of the interview including the written test and face to face process. Also, the company policy exists for references and walking interview and campus recruitment’s.

Here are some handpicked interview questions for the Pharmacy candidates who are aiming to apply in Lupin Pharmaceuticals, Inc.

  • Can you explain what an excipient is and one of its possible uses?
  • What is a parenteral medication?
  • Do you know what a viscosity imparting agent is?
  • What can you tell me about buffering agents?
  • What is the difference between a vial and an ampule?
  • What is a humectant, and can you provide an example?
  • Why do HEPA filters have a 0.3-micron pore size?
  • What is the difference in syrup and a suspension?
  • At Lupin Ltd we like to encourage employees to have a healthy balance between work and their personal lives. What are some things you like to do to help you unwind and create balance in your life?
  • Interview Questions Answers for Lupin Pharmaceuticals 1st Freshers Experience
  1. Lupin Ltd likes to reward employees for their hard work and experience. What would beyour feeling towards someone having the same job title as you making a higher salary because of years of experience.

Interview Questions & Answers on Pharmaceutical Production Jobs

Interview Questions & Answers on Pharmaceutical Production Jobs

Interview Questions & Answers on Pharmaceutical Production Jobs

Pharmacy graduates often tend to think about the vast areas of pharmacy of where to apply for jobs. Are you looking out for jobs to boom your pharmacy career? Aren’t there numerous jobs available in the pharmaceutical industry? Well, the answer to these questions is certainly YES and there are many opportunities to start with. While we provide overall information about pharmacy career, in this article we are going to talk about how to pursue a job in the production department of the pharma industry. A fantastic opportunity for pharmacist graduates is that they can work as a research scholar in R & D production team, assist the pharmaceutical manager, play the role of contract production pharmacist, and outsource the drug information to drive the sales and marketing team. The candidates who are considered to be fresher shall have to start with internship and for experienced all sorts of work are there to be explored. If anyone is seeking part-time jobs he or she can apply according to the need of various manufacturing drug companies. Coming to the point of pharmacy production, as a production pharmacist, one needs to help the production manager in achieving the required output. The job holder would be responsible for taking orders from the production manager and oversees manufacturing activities. In addition to that, he supervises the subordinate employees, does plans for production target and plays an important role in managing the company. Moreover, Production department exists in a formulation plant as well as in bulk (API) plant. The Formulation production jobs are generally offered to B. Pharmacy freshers.

So, if want to get into this pharma production jobs then make a firm decision by keeping this information in mind. You need to prepare well for the production pharmacist job interview questions and answers. Go ahead to the interview with a sound confidence and learn technical answers related to production as much as possible. For this to happen we have compiled some of the common Pharma interview questions for production jobs which are technical questions for production job aspirants. This series hopefully would help you for succeeding the interview.

Interview questions for Pharma production jobs are given below!

 

Questions and Answers

1) Define the tablet?

Ans) Tablet is a solid dosage form. It contains the Active pharmaceutical ingredient (API) along with the excipients.

2) Define API?

Ans) API, known as Active pharmaceutical Ingredient. It is the first and important ingredient in any drug formulation. It is a biologically active component responsible for the drug effect.

3) What is excipient and give any two examples with their use?

Ans)  Excipient is an inactive or inert component of the drug formulation which is helpful for improving the tablet characteristics.

Examples: Diluents, useful for increasing the bulk volume of a tablet. Also used for improving the flow properties while compressing the tablet. Lubricants, useful for improving the flow properties while compressing the tablet.

4) Give the examples for diluents and lubricants?

Ans) Diluents- Mannitol, sorbitol, starch, lactose, sucrose etc.

Lubricants – Magnesium stearate, calcium stearate, stearic acid etc.

5) Name the tablet preparation methods?

Ans) Wet granulation, Dry granulation, Direct compression.

6) Explain the wet granulation, dry granulation and direct compression?

Ans) Wet granulation: It involves mixing, wet sieving, drying, dry screening and compression. API and excipients are mixed well, then binder solution/ granulation fluid added to form a wet mass, wet mass is screening through a suitable sieve, formed granules are dried. Dried granules are again screened through a sieve. It helps to break down the granule agglomerates to produce a compatible size for preparing the tablet. These same size granules blended and compressed.

Dry granulation: It involves mixing, slugging, screening and compression. API and Excipients are mixed well and particles are aggregated under high pressure for forming slugs. These slugs are screened to form uniform granules for compressing the tablets.

Direct compression: In this method, blend of API and Excipients are directly compressed to form tablets without changing physical nature of material itself.

Interview Questions & Answers on Pharmaceutical Production Jobs

7) Name any three tablet processing problems and explain it?

Ans) Mottling, Capping and lamination.

Mottling- unequal colour distribution of a tablet.

Capping- Partial or complete separation of a tablet top or bottom crowns.

Lamination- Separation of tablets into two or more layers.

8) What is the difference between picking and sticking?

Ans) Picking- Because of adhesion to the punch faces, Localized portion missing on the surface of the tablet.

Sticking- Adhesion of tablet localized portion to the punch faces resulting in rough and dull appearance.

9) Define capsule and how many types of capsules are available?

Ans) It is a solid dosage form. It contains API and excipients enclosed in a water soluble shell made up of gelatin.  Two types of capsules are available. Hard gelatin and soft Gelatin capsules.

10) Explain about hard gelatin capsules?

Ans) It contains two parts called body and cap. Body, a long narrow section. Cap,  a smaller wide portion, it fixes over the body.

11) What is the biggest and smallest capsule size?

Ans) The biggest capsule size -000 & smallest capsule size – 5.

12) Define parenterals?

Ans) Sterile dosage forms administered by injections thorough one more layers of the skin.

13) Explain about Water For Injection (WFI)?

Ans) Purified water without any pyrogen, prepared by distillation or reverse osmosis.

14) What is pyrogen?

Ans) They are the metabolic products of microorganisms produced from living or dead microorganisms.

15) Difference between water for injection (WFI) and sterile water for injection (SWFI)?

Ans) WFI – Purified water without any pyrogen

SWFI – Purified and sterile water without any pyrogen

16) Difference between ampule and vial?

Ans) Ampule is simple dose unit and Vial is multiple dose units.

17) Use of additives in the parenteral formulations?

Ans) Additives are used for increasing the stability of solutions.

18) Explain about different types of additives with examples?

Ans) Anti oxidants are used for preventing the auto oxidation of medicament/drug in the formulation. e.g.: Ascorbic acid, Butylated Hydroxy Anisole(BHA), Butylated Hydroxy Toulene(BHT)

Synergists: Enhances the activity of anti oxidants. e.g.: Citric acid, Citarconic acid, Phosphoric acid, Tartaric acid etc.

Preservatives- Helps to prevent the microbial growth in the formulation. e.g.: Benzalkonium chloride, phenyl mercuric acetate, Thiomersol.

19) Give examples of tonicity modifiers?

Ans) Sodium chloride,  Dextrose.

20) Which colours used in parenteral formulations?

Ans) Colours will not be used in the parenteral formulations.

21) What Do You Mean By Dq, Iq, Oq, & Pq?

Answer: Design Qualification (DQ): documented verification that the proposed design of the facilities, equipment, or systems is suitable for the intended purpose.

Installation Qualification (IQ): documented verification that the equipment or systems are installed or modified & comply with the approved design of the manufacturer’s recommendations and/or user requirements.

Operational Qualification (OQ): documented verification that the equipment or systems are installed or modified & perform as intended throughout the anticipated operating ranges.

Performance Qualification (PQ): documented verification that the equipment and ancillary systems are connected & can perform effectively and reproducibly based on the approved process method and specifications.

22) Define Strip Package And Blister Package?

Answer: Strip packages have at least one sealed pocket of material with each pocket containing a single dose of the product. The package is made of two layers of film or laminate material. The nature and level of protection which is required by the contained product will affect the composition of these layers.

Blister packages are composed of a base layer, with cavities called blisters which contain the pharmaceutical product, and a lid. This lid is sealed to the base layer by heat, pressure or both. They are more rigid than strip packages and are not used for powders or semi-solids. In tropical areas blister packages with an additional aluminium membrane is used which provide greater protection against high humidity.

Production Pharmacist Interview Questions & Answers. Looking for production pharmacist jobs? There are numerous jobs available in pharmaceutical industry? Pharma interview questions for production jobs discussed in this post. Production department
Manufacturing Production Interview Questions & Answers quality control testing of foods, medical devices and pharmaceutical products.Production officer interview questions shared by candidates

D. Pharmacy Interview Questions & Answers for Freshers

D. Pharmacy Interview Questions & Answers for Freshers

D. Pharmacy Interview Questions & Answers for Freshers: Just like any other Pharmacy degree D. Pharmacy candidates also can seek jobs in the department of pharmacy. They are generally recruited as pharmacy technicians and interns to start with any firm. Also, some of the fresher D. Pharmacy candidates choose to work as an assistant to the Pharmacists at private stores. In case you are a recent D. Pharmacy graduate, you must spend some time going over the answers to habitually asked questions at a job interview, before you meet your potential employer. Therefore one can expect much more general questions than the core technical questions asked in the interview rounds of higher pharma degrees. But definitely, it would be good enough if you can brush up the syllabus of the D. Pharmacy curriculum and be ready to answer some of the subject-wise questions. As you are going to start the job as a learner so don’t fret over about the interviews, you just need to have the right attitude and confidence that you would be able to fulfil your role. Use the opportunity to learn as much as possible while working in the company. But after all, you are to clear the interview to get that breakthrough in your field. When it comes to facing an interview, it is normal to feel a little apprehensive. However, preparing for the interview helps to overcome your nervousness and boosts your confidence that helps you make a good impression. Even you do not crack at first there is so much to gain in terms of experience. You become wiser and careful for the previous mistakes that you did while appearing in the interview. Also, you get seasoned to face the interview board being freed of nervousness. Either way, you are the gainer with time. One important tip for the Pharmacy freshers would be to never lose any interview opportunity over thinking on it or procrastinating. The sooner you get trained as a fresher the sooner will be your progress.  

D. Pharmacy Interview Questions & Answers for Freshers

Here are a few pharmacy fresh graduates’ interview questions that your interviewer is most likely to ask and go through these on how to answer them:

  1. What duties a pharmacy technician is required to carry out?

Ans: A Pharmacy technician needs to be an expert at what he’s doing, given that, there is absolutely no room for mistakes when preparing medicines according to doctor’s orders. Duties comprise of: filling prescriptions, making medications as per the pharmacist’s orders, maintaining records of each prescription given out, collecting payment, assessing the insurance status before each prescription is handed out and maintaining sanitized and hygienic storage conditions.

  1. What are the most important qualities for a pharmacy technician?

Ans: You should think about the skills needed to be a successful pharmacy technician that you also possess. “The most important necessity is to be detail-oriented. It’s crucial to be attentive when handling prescription medicine because the smallest oversight could be fatal. Maintaining a certain level of professionalism is the key as well because we represent the company and the customer should feel comfortable trusting us with their medication.”

  1. Where do you see yourself in 5 years?

Ans: Before a company invests time in a new employee, they need to know whether the candidate will be committed to the job and whether he intends to be there long-term. Here you must talk about how you see yourself with the company based on the company’s specific characteristics and attributes in 5 years and how will stay abreast with the latest developments in your line of work.

D. Pharmacy Interview Questions & Answers for Freshers

  1. Why do you want to work for our company?

Ans: Make sure that you research the company profile before you go for the interview and give special consideration to its values and goals. You will have to style your reply based on the company’s features, and show them why you suppose you would be great for the position.

  1. How would you handle a difficult customer?

With this question, the interviewer is getting a sense of your communication skills and how you handle conflict.

Ans: “Customer service is an integral part of being a pharmacy technician. I wouldn’t take anything they say personally and do my best to resolve the situation. I would listen to their complaints, apologize, and try my hardest to satisfy the customer. My goal is for them to leave happy and continue doing business with us.”

  1. Why did you choose pharmacy technician as a career?

The interviewer is curious about your motivation for becoming a pharmacy technician. Explain your reasoning for entering the field. Focus on the profession, not the “perks”.

Ans: “When I was in high school, my grandmother became extremely ill. Through her healing process, I saw the power of medicine. I started looking into how to become a pharmacy technician. It sparked a passion in me to pursue a career in healthcare in order to help my community. Also, I love how the field is constantly growing and evolving.”

Or

“I always wanted to be a part of the healthcare industry and wished to be of service to the community”.

  1. What is your greatest weakness?

This question can blindside you if you aren’t prepared.

Ans: You can mention a weak point that you have been working to improve. Or another option is spinning a negative into a positive. “I can be a little obsessive about triple checking everything. However, my reason for doing so is because I know there is no room for mistakes as a worker. I prefer to be that way so that I am reassured my work contains no errors.”

  1. What is the significance of confidentiality in your profession?

Ans: Keeping the patient’s information undisclosed is very essential, given that as a pharmacy technician I have complete access to a customer’s private details. It is imperative for me to keep all information confidential because it is morally wrong toreveal information which thepatient has trusted me with.

  1. What do you think is the most important business aspect of being a pharmacist?

Ans: Providing great patient care is probably the best thing you can do for the business side of pharmacy. Patients who feel they receive great care and have a pharmacist who is knowledgeable and cares about them individually will continue to frequent that pharmacy.

  1. What was your favorite subject while in pharmacy school? What subject did you struggle with most?

Ans: Pharmacy is a job that requires a lot of responsibility, so pharmacists should truly enjoy what they do. This question asked applicants what they did and didn’t like about their studies to see if they enjoyed the overall experience of studying pharmacy. They will look for your Self-awareness your commitment to the pharmacy profession and your honesty in struggling with the subject.While pharmacy is about helping patients, it’s still a business. This question gives the candidate an opportunity to explain more broadly how they think about the business of pharmacy. What to look for:

B Pharmacy Fresher Interview Questions & Answers

B Pharmacy Fresher Interview Questions & Answers

B. Pharmacy Fresher Interview Questions & Answers: During the final year of the B. Pharmacy course, everyone who wants to get into the job sector prepares for the campus interviews or any such external opportunities. They try to find the question pattern those could be asked in the interview. Some questions asked by the interviewers probably can be guessed. Despite your answers to all the technical questions that will hover around your subject specialization always remember that the employer has only four basic questions in an interview. Before going into the interview you must ask these interviewer questions to yourself. Those are “Are you interested in this job?” “Can you do this job?” “Are you motivated to do this job?” and “Can you fit in our organization?” Use this technique in your interview questions and answers, and then you’ll succeed. Now you’ll be able to resolve the important concern behind every interview question and address that concern.

Reputed pharma companies conduct a qualifying exam for selecting candidates for the interview. The qualifying exam tests your basic knowledge regarding the pharmacy subjects. It may include questions for any subject. It does not have a particular pattern; it’s purely the pharma company choice. The job selection process of pharmaceutical companies varies from company to company. Depending upon the company, you may appear for the B Pharmacy interview with or without writing a qualifying exam. Usually, the reputed pharmaceutical companies conduct a qualifying exam before selecting for the interview. This qualifying exam will help them to assure that the job aspirant is having minimum basic knowledge about the subject. As well as it helps to reduce the number of candidates appearing for the interview. Suppose 20 positions are available for the Job. But 300 candidates appeared to the interview location and for them, an exam would be conducted. Among the entire lot, only the top 60 or top 80 graduates will get selected for the personal interview based on the marks. Lastly, the selection choice method relies on 1:3 or 1:4 quantitative relation. Out of 3 or 4 candidates, they offer the job for one candidate!

In this article, we provided some B. Pharmacy interview questionnaire for candidates from the previous sessions and ideas.

B. Pharmacy Fresher Interview Questions & Answers

Questions & Answers

Question 1.

1. What is the least amount that should be weighed on Class A prescription balances with the following ensitivity requirements (SRs) and maximum errors:
(a) SR 5 mg; error NMT 5%
(b) SR 6 mg; error NMT 5%
(c) SR 7 mg; error NMT 4%

Answer:
(a) 100 mg
(b) 120 mg
(c) 175 mg

2. What are Aerosols?
Aerosols
Pharmaceutical aerosols are products packaged under pressure that contain therapeutically active ingredients that are released as a fine mist, spray, or foam on actuation of the valve assembly.
Some aerosol emissions are intended to be inhaled deep into the lungs (inhalation aerosol),whereas others are intended for topical application to the skin or to mucous membranes. Aerosols
with metered valve assemblies permit a specific quantity of emission for dosage regulation.

#. Tell something about Capsules?
Capsules Capsules are solid dosage forms in which one or more medicinal and/or inert substances are enclosed within small shells of gelatin. Capsule shells are produced in varying sizes, shapes, color, and hardness. Hard-shell capsules, which have two telescoping parts, are used in the manufacture of most commercial capsule products and in the extemporaneous filling of prescriptions. They are filled with powder mixtures or granules. Soft-shell gelatin capsules are formed, filled, and sealed in a continuous process by specialized large-scale equipment. They may be filled with powders, semisolids, or liquids. Capsules contain a specific quantity of fill, with the capsule size selected to accommodate that quantity. In addition to their medication content, capsules usually contain inert substances, such as fillers. When swallowed, the gelatin capsule shell is dissolved by gastrointestinal fluids, releasing the contents. Delayed-release capsules are prepared in such a manner as to resist the release of the contents until the capsules have passed through the stomach and into the intestines. Extended-release capsules are prepared in such a manner as to release the medication from the capsules over an extended period following ingestion.

4. Key points on Diuretics

Capsules Capsules are solid dosage forms in which one or more medicinal and/or inert substances are enclosed within small shells of gelatin. Capsule shells are produced in varying sizes, shapes, color, and hardness. Hard-shell capsules, which have two telescoping parts, are used in the manufacture of most commercial capsule products and in the extemporaneous filling of prescriptions. They are filled with powder mixtures or granules. Soft-shell gelatin capsules are formed, filled, and sealed in a continuous process by specialized large-scale equipment. They may be filled with powders, semisolids, or liquids. Capsules contain a specific quantity of fill, with the capsule size selected to accommodate that quantity. In addition to their medication content, capsules usually contain inert substances, such as fillers. When swallowed, the gelatin capsule shell is dissolved by gastrointestinal fluids, releasing the contents. Delayed-release capsules are prepared in such a manner as to resist the release of the contents until the capsules have passed through the stomach and into the intestines. Extended-release capsules are prepared in such a manner as to release the medication from the capsules over an extended period following ingestion.

5. What is Propranolol?

Propranolol
a. Is a B1 specific blocker
b. Causes prominent postural hypotension
c. Inhibits the stimulation of renin production by catecholamines
d. Has a half life of 12 hours
e. Has no effect on plasma lipids

B Pharmacy Fresher Interview Questions & Answers